Avlsfilosofi

Vi er i starten på at opfylde drømmen med at opdrætte Cavalier King Charles Spaniel hvalpe.

Målsætningen er at opdrætte hvalpe som er racetypiske og naturligvis sunde, glade, smukke og venlige, præcis som en Cavalier skal være.

Vi har 2 cavalier tæver hvoraf kun den ene er egnet til at avle, og det er så hvad vi gør indtil der kommer en egnet tæve mere.

Vores hunde får et godt kvalitetsfoder og vi bruger god shampoo og balsam ved vask. Godbidder er nøje udvalgt og skal bidrage til sundheden og samtidig opfylde deres tyggetrang.

Vi er et lille stueopdræt og hvalpe fødes inde i huset hos os, og vokser op der de første 8 vigtige uger af deres liv, så vi har mulighed for at præge dem optimalt. Hvis en hvalp ikke er klar til at komme hjemmefra efter 8 uger beholder vi den længere.

Først når de er 4-5 uger afhængig af årstiden begynder de at komme på opdagelse i haven, med på gåture i klapvogn, med i bilen og naturligvis møder gadens børn og vores barnebarn så de vil være vant til børn når de flytter hjemmefra. Der vil begynde at komme hvalpekøbere og familie på besøg så hvalpene lærer andre mennesker at kende.

De vil møde andre venlige voksne hunde fra vores omgangskreds. Vi har heste og får i nærheden som de også skal hilse på. De lærer hundesprog og at der er andre dyr og mennesker i verden end os.

Da jeg går til udstilling vil hvalpene blive trænet i at stå på et bord når de skal pelsplejes, være vant til at blive rørt ved og i det hele taget være fortrolige med de almindelige lyde i en familie som støvsuger, køkkenmaskiner, radio og fjernsyn – telecons så lyden af fremmede stemmer bliver noget dagligdags. De er godt rustet til at flytte hjemmefra.

De prøver at køre bil med os og deres mor når de skal til dyrlægen og have deres hvalpe undersøgelse og vaccineres. Så kender de en bil når de skal til deres nye hjem.

Vi får ikke hvalpe ret tit og vil gøre vores bedste til at opdrætte sunde og glade Cavalier som får et langt og godt liv.

Vi skriver derfor ikke lange ventelister som vi alligevel ikke kan opfylde med et kuld ind i mellem.

Info om hvalpeplaner vil komme her på hjemmesiden.